MD1 haalt kampioenschap binnen

() • 125 weergaven

Opnieuw een spannende dag voor de meiden van MD1. Na het behalen van de bekerfinale afgelopen zaterdag kon vandaag het kampioenschap worden binnengehaald. Dit moest gebeuren in Heemskerk op het prachtige complex van ADO’20. De meiden oogden iets gespannen maar toch wel redelijk in hun normale doen. Er was duidelijk vertrouwen dat het karwei geklaard zou worden. Meteen vanaf het begin werd duidelijk waar de meiden voor gekomen waren. De wedstrijd speelde zich maar op één helft af en de meiden lieten goed samenspel zien. Toch duurde het even tot de in grote getale meegereisde supporters wat rustiger konden ademen. Eenmaal bij het doel van de tegenstander werd vaak te gehaast op doel geschoten of had er beter overgespeeld kunnen worden. Het was echter duidelijk dat het slechts een kwestie van tijd was voordat de 0-1 zou vallen. En toen de goal inderdaad viel maakte een mix van blijdschap opluchting en opwinding dat het nu dan toch echt ging gebeuren zich vrij. ADO’20 was van goede wil, maar het krachtsverschil was simpelweg te groot en verdedigend stond het bij ons als een huis. Nog voor rust kwam de 0-2 op het scorebord en dat was natuurlijk toch wel erg lekker, want je weet het maar nooit. De coaches gingen met een gerust hart de kleedkamer in. Ook de regen mocht de feeststemming niet drukken en na rust zagen we eenzelfde beeld; een oppermachtig BOL. Na een mooie aanval kwam de 0-3 op het scorebord.

De wedstrijd werd kort gestaakt vanwege bliksem. Toen de scheidsrechter de kleedkamer in kwam met de boodschap dat het alleen nog iets regende en of de meiden weer verder wilden voetballen, maakten de meiden met luid gejuich duidelijk nog niet klaar te zijn met de wedstrijd. Eenmaal op het veld gooide bliksemflitsen echter opnieuw roet in het eten en de scheidsrechter nam de enige juiste beslissing door af te fluiten. Tja en toen ging het los, meiden wat zijn jullie een ontzettend leuke hechte groep bij elkaar. Bij een kampioenschap hoort springen, dansen, juichen, zingen en daar wisten jullie wel raad mee en maakten er terecht jullie feestje van. De kurken konden knallen, want voor champagne was gezorgd. Meiden wij zijn ontzettend trots op jullie en het is een genot om jullie trainers en coaches te mogen zijn. Wat hebben we met elkaar een mooi seizoen gehad. Zaterdag wacht nog een mooi avontuur als jullie de bekerfinale mogen spelen. Geniet van deze mooie momenten. We hopen dat ook degenen die niet zullen spelen erbij zijn. Tot zaterdag op naar de finale!

Margreet, Robert, Patrick en Ralph