Wedstrijdverslagen: F1, E3, D3, E1, BOL 2

() • 126 weergaven

BOL 2 op klompen naar lijfsbehoud
Vandaag was het de beurt aan HBOK om aan de zegekar te worden gebonden. Na 2 goede zeges op Marken en VVC was het aan de mannen van Maas om van de rode lantaarndrager te winnen. Arjan was er echter zelf niet dus nam de assistent van Arjan, Jörgen, de honneurs waar. En dat hij verstand van voetbal heeft bleek wel uit de opstelling. Met opa Keijzer in de goal, een verdedigende linie bestaande uit Freek, Slot, Josef en steven “miep miep” Greveling, een uitgebalanceerd middenveld met Frankie, Rijs en Harrie én een voorste linie bestaande uit Boeijer jr, vedette Niek en Lars liever te land dan van (der) Zee kon niks een overwinning nog in de weg staan. Of het moest de wind of het erbarmelijke veld zijn. Daarbij was de bank goed bezet met onder andere Stormbram, Tom “Guidetti” Adams, Thijs “doe mij maar een ambulance, oogklep, mondje klaar, assistent” de Boer, Dennis “rapido” Vlug en Tim “Good old” Kuijper.

Om exact 12:00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en al gauw werd duidelijk dat geen van beide ploegen het spel zou gaan maken. Leunend op de sterke verdediging pakte de voorste linie van BOL het voorste puntje van de middencirkel en pas vanaf daar werd er druk gezet. En dan… ja dan kwam de counter vanzelf en zou het een ABC-tje zijn. Ik kan u vertellen dat A(bal afpakken) en B(counteren) wel werden uitgevoerd… alleen C(afmaken) was door de wind en het veld bijna niet te doen. Toch was het HBOK, waar vooral de ligging van het complex en de kantine mooi waren, die op voorsprong kwam. Uit een corner was het de altijd betrouwbare Josef die vooral het gras wegtrapte, waardoor hij een onbedoelde assist gaf op een speler van HBOK. Je kan op je klompen aanvoelen wat er toen gebeurde: 1-0. Onder aanvoering van de altijd rustige Frank werd het spel wat BOL voor de goal speelde voortgezet en bleven de kansen komen. Na goed druk zetten van onze vedette kwam de bal na een voorzet van Lars bij Boeijer jr terecht. En zoals het een Boeijer betaamt gaf hij de bal niet af maar schoot hij hem strak tegen de touwen. Nog een paar minuten tot de rust maar het bleef 1-1.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld. Technisch directeur Tros zat af en toe knikkebollend langs de lijn, maar BOL gaf niks weg. En met die wetenschap wist BOL dat de goal vroeg of laat, of héél laat toch wel zou vallen. Een aantal kansjes werden gemist (hebben we dat niet eerder gelezen?) en ook kreeg er 2 man geel. Met een paar nieuwe krachten in het veld leek het vedette Niek een idee om iets meer ruimte op het veld te brengen, dus maakte hij een onschuldige tackle op de enkels van de tegenstander. Rood voor Niek, maar ook het einde van de wedstrijd voor de tegenstander. Met nog 2 minuten te gaan kreeg BOL het voor elkaar om nog één keer richting het doel te gaan en was het Lars die goed op doel schoot. Zo goed dat de keeper de bal los liet en dat Steven “Miep Miep” Greveling eerder bij de bal was dan de keeper. Let wel, Steven stond bij het schot van Lars nog op eigen helft: 2-1! En zo klonk er een juichkreet over het veld. HBOK schoot de bal nog 1 keer naar voren en toen die werd weggewerkt vond de scheidsrechter het welletjes en werd de 3e zege op rij geboekt.

Al met al staat BOL er aardig voor, en met nog 2 overwinningen voor de boeg kan dit sterrenteam zowaar nog een periode pakken! Dus doe 30 april de boodschappen vroeg zodat u om kwart voor 12 het sterrenteam op het A-veld kan aanmoedigen tegen de koploper van de 3e periode: Argon uit Mijdrecht.

Wedstrijd E1 duurt net iets te lang
9-0; dit was de uitslag van de vorige uitwedstrijd tegen SVW E1. Nu was dit weer de tegenstander en dan ga je daar toch een beetje met weinig vertrouwen heen, maar goed je weet het nooit. Daan was eindelijk weer vol inzetbaar, dus dat geeft een hoop rust achterin. Cees was er daarentegen nu weer niet, want die moest naar Barcelona om Messi te zien voetballen. Ik zeg op mijn beurt waarom helemaal naar Barcelona als ze in Alkmaar een nog betere speler hebben; Vincent Janssen. Die maakt ook gewoon 4 doelpunten. Maar dit allemaal even geheel terzijde. Stijn Klaassen uit de E3 werd bereid gevonden om mee te spelen, zodat we toch wat dreiging zouden hebben voorin. De jeugdige scheidsrechter moest 5 minuten voor het begin nog een kledingswitch doen, omdat hij in een traditioneel zwart tenue kwam, maar dat is ook het “uit”-shirt van SVW. Gelukkig was hij op tijd terug en konden we deze wedstrijd aanvangen. De eerste minuten was het een beetje aftasten en werd de bal rondgespeeld, maar SVW maakte geen haast om vroeg druk te zetten. Hierdoor kwam BOL eigenlijk wel lekker in zijn spel en kregen we naarmate de wedstrijd vorderde zelfs wat kansjes. Die hadden we de vorige keer helemaal niet gehad, dus het ging al beter. Het spel verplaatste zelfs meer naar de kant van de tegenstander en de kansjes werden kansen. Thijs schoot net naast en 1 keer net over de kruising. Melle zag Stijn helemaal vrij staan, maar die kreeg de bal net niet lekker mee. Aan het einde van de 1e helft kreeg SVW ook zijn kansjes, maar keeper Jens speelde weer een berepartij.

Een ruststand van 0-0, meer dan we hadden gehoopt. Nu moesten we nog wel even tegen wind voetballen en dat zou wel eens lastig kunnen worden. Het ging aanvankelijk nog steeds goed, maar de jongens van SVW werden wat feller in de duels en zo werd Youri onderuit gehaald en viel precies op zijn pols die al een beetje zwak was. Tanden op elkaar en doorgaan dacht Youri en van die strijdlust houden we wel. Er werd een hoop getrokken aan shirtjes door de gastheren en zo werd er niet meer erg makkelijk gespeeld. Melle kreeg nog een kans maar zijn schot ging ook over en Daan zijn inzet zeilde net naast. Aan de andere kant had Jens 2 keer het geluk aan zijn zijde doordat de bal op de paal belandde, maar een goede keeper gebruikt het hele doel. 7 minuten voor tijd was het dan toch raak, Senne die zijn tegenstander de hele wedstrijd in zijn zak had zitten, kon niet meer voorkomen dat de spits alleen voor Jens kwam en die faalde nu niet meer. Nu was het kiezen; De 1-0 achterstand vasthouden of vol voor de gelijkmaker gaan. We hadden op dat moment Lucas in de wissel en die gaven we de offensieve tactiek mee. Alles of niets, Lucas slalomde over het veld, maar kon net niet het doel bereiken. Stijn maakte het de verdediging van SVW behoorlijk lastig met zijn lange benen, maar tot een echte kans kwam het niet meer en de gaten die achterin vielen werden benut door de spelers van SVW en werd het 2-0 en in de allerlaatste seconde nog 3-0. Toch waren we onwijs trots op de kanjers van BOL, maar zelf hadden ze blijkbaar toch het gevoel dat er meer in had gezeten,want ze waren de eerste minuten na de wedstrijd niet te genieten. Volgende week voor de derde keer in 4 weken tegen Berdos, heel leuk hoor zo’n poule met maar 4 teams….

F1 blijft medekoploper na goede zege bij Reiger Boys
Vanmiddag stond de wedstrijd tegen Reiger Boys (uit) op het programma. Eigenlijk vinden de jongens dat maar niks, ‘s middags voetballen. Maar om 13 uur was iedereen present om richting Heerhugowaard te rijden. Het waaide hard vandaag, zelfs stormachtig hard. Dat is lastig voetballen, maar met de wind in de rug de eerste helft zou het vast goed komen. Omdat er geen scheidsrechter was, floot de coach van Reiger Boys zelf de wedstrijd. Om 13.45 uur werd er afgetrapt. Er stond een zware wind, maar er kwam ook nog regen bij….. Fijn, dat voorjaar…

Er werd rommelig gevoetbald, wat logisch was gezien de omstandigheden. Toch werd er weinig weggegeven en domineerde BOL de wedstrijd. Een corner van Sam belandde op de kruising, Tjeerd raakte de paal en echt gevaarlijk werd Reiger Boys niet. Toch raakten ook zij 1 keer het aluminium. Het werd uiteindelijk 0-1 voor BOL nadat Sam een corner in een klutssituatie tegen de touwen joeg. Dit was tevens de ruststand, wat een magere voorsprong was gezien de verhoudingen op het veld.

In de tweede helft leek de wind wat minder en was het gelukkig weer droog. Er werd direct beter gevoetbald en binnen 10 minuten werd de wedstrijd binnengesleept. 0-2 werd het toen Boaz een corner binnenkopte, 0-3 door een schot van Stijn, ook de 0-4 was van Stijn. Tot slot maakte Tjeerd er 0-5 van, hoewel het maar goed is dat we nog niet met buitenspel voetballen. Dit was typisch een doelpunt van een “luie spits”. Sam stond de 2e helft tussen de palen en moest toch nog een paar keer redding brengen op de uitvallen van Reiger Boys. Hij hield gelukkig het doel schoon. De winst was binnen en hierdoor blijft BOL ongeslagen en zal er met Vrone gestreden gaan worden voor de koppositie. Helaas deden de douches het niet, dus reden we met bezwete jongens terug richting Broek!

E3: Goed bezig!
Onder lastige weersomstandigheden hebben de E3ers van BOL weer een prima prestatie neergezet. Bij het begin van de wedstrijd leken “ze” nog niet helemaal wakker, maar na de 0-1 van Apollo’68 werden de mouwen meteen opgestroopt en wisten “we” 2x te scoren. Eerst was het Sam die na een mooie aanval wist te scoren en daarna mocht Sacha haar eerste goal van haar carrière noteren toen zij met een bekeken schuiver de ruststand op 1-2 wist te bepalen. Na de limo met wind in de rug en gesteund door een grote supportersschare (die droog en uit de wind stond onder de nieuwe BOL veranda), was het E3 da de wedstrijd bepaalde. Apollo kwam en slechts een paar keer gevaarlijk uit maar steeds wist keeper Leslie handelend op te treden. Shenna en Pepijn gingen voorop in de strijd en wisten samen met Matthijs de tegenstander steeds af te troeven. Toen Floor de 3-1 maakte was de buit binnen en als slagroom op de taart was het verdediger Chris die met een afstandsschot zijn allereerste goal na 3 seizoenen wist te maken. (4-1) De resterende speeltijd wist E3 nog enkele kansen te creëren, maar helaas niet te benutten.

Namens opa Arie: “Goed samengespeeld en hard gewerkt, top!” Volgende week: 11:15 uur KSV te HHW uit.

D3: De jongens tegen de meisjes
Vandaag zaterdag 16 april. Op het programma staat de wedstrijd tegen SEW. Dit team bestaat uit alleen dames. We zijn compleet en om kwart over tien fluit scheidsrechter Job Beers voor het eerst deze wedstrijd. Van Kiet af aan staat de mannen van BOL op scherp. Met de wind tegen is het toch al vrij snel dat Menno met een goede actie het doel weet te vinden. We krijgen mooie combinaties te zien. Bij vlagen oogstrelend voetbal. Het kan niet anders dat nummer twee in de lucht hangt. En weldra is het zover. Opnieuw Menno die scoort. Niet veel later een onvervalste hattrick. Weer Menno 3-0 geeft het scorebord aan. We blijven goed voetballen met heel veel kansen aan onze kant. Schot net naast van Ties. Een prachtige voorzet van Tjibbe net over van Ties. Geen enkel moment is er gevaar van de meisjes. Hupsakee daar is nummer vier van Ties. Niet veel later een goal van Bram. Goed door zetten van Menno. Ook Tim laat het net bewegen 7-0 bij rust. Geweldig!

Na de rust zien we een totaal ander team op het veld. De keeper is gewisseld. Marijn staat nu onder de lat. Twee mensen bewaken de voorhoede spelers van sew. Ties en Tjibbe achterin. Jochem, Menno, Bram, Davy, Koen en Tim werken aan het doel saldo. Soms probeert Marijn zelf mee te gaan bij het nemen van een hoekschop. De beloofde patat komt nu wel erg dicht bij. Met werkelijk een fantastisch mooi schot van afstand word door Davy de bal tegen de touwen aan gejaagd. 8-0 Het gaat voor de wind met de jongens van D3 Tjibbe 9-0 Koen 10-0 Menno 11-0 nogmaals Menno 12-0. En de meisjes trappen steeds weer netjes af. Een mooie pass van onze stand-in Marijn op Tjibbe is nummer 13. De eindstand komt uiteindelijk op 15-0. Op verzoek van de dames worden er nog penalty’s genomen. Dat doen ze aanzienlijk beter. Volgende week gaan we naar de dames toe, ben benieuwd. Doelsaldo op dit moment 8 gespeelde wedstrijden 8 gewonnen 24 punten. 91 doelpunten voor en 12 tegen. Op naar de patat!!! GOED GESPEELD MANNEN!!