BOL in veilige haven

() • 94 weergaven

Voor de wedstrijd werd er door BOL1 en BOL5 een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Henk Glas.

Vanmiddag was het Castricum dat verslagen moest worden om BOL in veilige haven te brengen, zonder toestanden met periode­­kampioen­­schappen. Er moest wel gewonnen worden, temeer omdat de familie Brandsma in al haar wijsheid besloten had om straks op het spannendste moment van de competitie met Jelle en Sietse naar de Algarve te gaan. Uw verslaggever denkt dat dit het meest knaagde aan Sietse, die onder meer met drie doelpunten BOL in veilige haven bracht. Het was een wedstrijd met twee totaal verschillende helften. Voor de rust combineerde BOL dat het een lust was, terwijl Castricum van alles uit de kast haalde, maar de BOL-defensie maar weinig keren in gevaar bracht. Zelfs toen doelman Boon een situatie verkeerd inschatte en Castricum ook in een leeg doel niet tot scoren kwam. Hoe anders was dat bij BOL. Van de zeven mogelijkheden werden er voor de rust vijf doeltreffend afgerond. In die periode liep het als een trein, terwijl de Castricum-defensie fout op fout maakte. Een getergde Sietse Brandsma wilde deze middag de ongelukkig verloren wedstrijden van de laatste weken goedmaken.

Het zal voor Lars van der Zee een middag geweest zijn die niet kapot kon, want na vier minuten stond hij op tijd bij de 2e paal om een voorzet van Sietse in de touwen te schieten. BOL bleef goed combineren, waar de Castricummers maar weinig tegenover stelden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Sietse bij een kluts met een fraaie omhaal voor de 2-0 zorgde. Kon Castricum daar niets tegenover stellen? Jawel, met name via hun snelle spits Carlo Vrijburg was ook Castricum gevaarlijk, maar weinig doeltreffend. Met goed voetbal bleef BOL loeren op een doelpunt en het was Koen Tros die, op de rand van het strafschop­­gebied, met een fraaie lob doelman Jansen kansloos liet. Er waren toen nog maar 16 minuten verstreken. De jeugd achter het doel riep al: tien… tien… maar later zou blijken dat dit wel erg optimistisch was. De altijd kopsterke Jan Biersteker pikte ook zijn graantje mee door bij een hoekschop op fraaie wijze voor de 4-0 te zorgen. BOL bleef jagen op meer en dat loonde zich in een situatie toen Timon Plak de bal tijdig aan Sietse gaf, die met een droog schot voor de 5-0 zorgde. Gespeeld zei de neutrale toeschouwer, maar het is net als met het Duitse team, want die zijn pas verslagen als ze in de bus zitten. En tot ieders verwondering had Castricum dit ook als voorbeeld. Toen Sietse vlak na de rust nog voor 6-0 zorgde, begon Castricum pas te laten zien waarom ze de laatste weken in de lift zitten. Twee minuten later gaf Roy van Soest het goede voorbeeld door van dichtbij voor de 6-1 te zorgen.

Niets aan de hand dacht eenieder, want ze moeten er al 5 maken om op gelijke hoogte te komen. Nu, Castricum zag dat wel zitten en BOL werd meer en meer onder druk gezet. Zonder te kort te doen aan de overigen: in deze periode werd René Rootlieb wel gemist om de lijnen uit te zetten. Ondanks het harde werken van met name Jack Schoon, kwam Castricum meer en meer in de wedstrijd. Toen Daan Hamaker voor de 6-2 werd het zelfs nog knokken om de voorsprong te handhaven. De bezoekers beschikken over spelers die enorm ver kunnen ingooien en dat bracht nogal wat gevaar. Roy van Soest wilde toch de fouten van voor de rust goed maken en ondersteunde zijn aanvallers. Eerst zorgde hij attent voor de 6-3 en toen vervolgens de, overigens goed leidende, scheidsrechter de spanning terugbracht door BOL een strafschop te onthouden en die wel aan de bezoekers te geven, werd het zelfs 6-4. De spanning was intussen te snijden en Castricum kwam zelfs tot 6-5, maar deze treffer werd op advies van de assistent-scheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd. In de laatste minuten speelde de wedstrijd weer meer op de helft van Castricum, zodat de overwinning niet meer in gevaar kwam. BOL behaalde een revanche op de 5-0 nederlaag in de eerste wedstrijd van de competitie. Volgende week komt OSV op bezoek, een wedstrijd die niets meer betekent, maar wellicht een uitdaging of het zonder Sietse ook kan.

Golden goal
Gescoord werd in de 4e minuut en de winnaar was één van onze gastvrouwen, namelijk Ans Glas.