BOL krijgt een pak slaag

() • 124 weergaven

Voorafgaand aan de wedstrijd BOL-AMVJ werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de overleden ereleden Tijmen Vinke en Pleun van Gelder. De wedstrijd overziend kan gesteld worden dat BOL geen schijn van kans had tegen het oppermachtige AMVJ. De Amsterdammers waren vanaf de aftrap in de meerderheid, waarbij de nederlaag nog hoger had kunnen uitvallen. De bezoekers waren veel beweeglijker, tegen een statisch opererende thuisclub die geen moment in de wedstrijd kwam.

Vanaf het begin werd BOL onder druk gezet en had maar weinig kans om de spitsen te bereiken. Daarbij kwam dat AMVJ ook zonder bal veel beweeglijker was, waardoor de achterhoede nogal eens in de problemen kwam. BOL kon hier alleen maar wat plaagstootjes tegenoverstellen, waar doelman Rocha geen enkele moeite mee had. Welgeteld 8 minuten waren gespeeld toen een hoekschop niet werd weggewerkt en uiteindelijk via de doelman in het doel belandde. Kort hierna moest Steven Glas geblesseerd afhaken, waardoor de aanvalsdrift over de linkerkant verder uitbleef. Na een kwartier zette BOL eindelijk een goede aanval op, maar de bal viel net verkeerd om hier een kans uit te creëren. Nadat eerst nog een doelpunt van de bezoekers wegens buitenspel werd afgekeurd, kwam men toch vlak voor rust op 0-2 toen van Moorselaar alle gelegenheid kreeg om uit te halen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. AMVJ toonde veel meer inzet en had niet eens fraaie combinaties nodig om de achterhoede in de problemen te brengen. Op iedere bal werd gejaagd terwijl BOL, in tegenstelling tot wat we gewend zijn, maar niet in de wedstrijd kon komen. Bij AMVJ waren ook een paar bepalende spelers, maar dat ontbrak deze middag bij de thuisclub. Het derde doelpunt van de bezoekers was er één uit het boekje. De prima spelende rechterspits Boldewijn ging door tot de achterlijn en bediende van Moorselaar op maat, die geen moeite had om voor deze derde treffer te zorgen. Jammer was het dat Jack Schoon alsnog een gele kaart kreeg, wat niet paste bij de overtreding en de sfeer in het veld. Nadat invaller Melis nog voor de 0-4 zorgde, was het een gelopen koers. In het laatste kwartier kwam BOL nog wel tot een paar kansen, maar de bezoekers waren niet van zins iets weg te geven. Een wedstrijd die we maar snel moeten vergeten en denken aan de komende wedstrijd als we in en tegen Monnickendam spelen.

BOL-AMVJ 0-4 (0-2)
0-1 Steven Boon (e.d.)
0-2 en 0-3 Imke van Moorselaar
0-4 Joram Melis