Wedstrijdverslagen: F1, E1, D3

() • 100 weergaven

Goed begin voorjaarsreeks F1

Aangezien F1 niet meer in de zaal hoefde stond de eerste veldwedstrijd al op het programma voor de mannen. Het was gelijk de derby tegen LSVV. Trainer Wilco had de hele week er al op gehamerd dat je alle wedstrijden mag verliezen maar tegen LSVV moet je winnen!

Het was erg koud maar de meeste mannen kunnen wel wat hebben! Seger was er niet en Jesse had nog gips om zijn arm, maar was wel aanwezig om zijn vrienden aan te moedigen. Gelukkig wilde Luka van de E4 ons wel helpen, anders hadden we helemaal geen wissels. Zepp was niet helemaal lekker en na 5 minuten moesten we Zepp al naar de warme douche sturen. Dat betekende dat we geen wissels meer hadden wat wel lekker gemakkelijk was voor de coaches.

LSVV begon goed, ze waren beter dan BOL. Bol moest nog een beetje wennen aan de bevroren grasmat. LSVV kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Maar BOL liet de koppies niet hangen en bleef goed hun best doen. Dit resulteerde in goed doorgaan van Luka waarna Stijn de gelijkmaker kon scoren, 1-1.

BOL bleef aandringen en kwam steeds beter in het spel. Na weer een mooie aanval van BOL mocht BOL een corner nemen. Deze corner werd op een mooie wijze door Bonne ingekopt waardoor we zelfs op voorsprong kwamen. Het zou mooi zijn om de voorsprong tot de rust te houden. Helaas had Sam daarna zijn “black-out” weer eens en ging iets te enthousiast het duel aan waardoor de coaches Sam even aan de kant moesten houden om hem af te laten koelen. BOL moest even door met een mannetje minder maar ook in deze situatie bleven ze goed voetballen en wisten ze zelfs via Boaz op 1-3 te komen. Daarmee gingen we rusten.

Na rust wist BOL het goede spel voor te zetten en wisten al snel door een goal van Bonne op een 1-4 voorsprong te komen. Moet wel gezegd worden dat LSVV niet veel geluk had met een aantal keer een bal op de lat en paal. Toch wist BOL goed door te gaan en uit een corner van Luka wist Boaz zelfs de 1-5 binnen te schieten. De mannen gingen goed door en de coaches waren zeer tevreden over de werklust van de mannen. De laatste goal van BOL was een mooi afstandsschot van Sam die eigenlijk bedoeld was als voorzet, 1-6. Daarna kon LSVV nog iets terugdoen en de eindstand van 2-6 op het scorebord zetten. Een goed begin van de voorjaarsreeks met een mooie overwinning op LSVV.

Gemengde gevoelens bij E1

Na een paar goede wedstrijden moest er vandaag aangetreden worden tegen een directe concurrent Nieuwe Niedorp E1. Sporthal de Niedorphal in Winkel was de speelplek, maar daar hadden we nog nooit aangetreden en als de hele plaatselijke bevolking van Winkel  het sterrenteam van BOL willen zien, krijg je één grote chaos op de parkeerplaats. De spelersbus moest dus op het parkeerterrein van vv Winkel staan en dan moet je dus nog even een stukje lopen. Gelukkig was iedereen ruim op tijd en konden we mooi op tijd beginnen met de tactische bespreking. We moesten het vandaag zonder coach Mark doen, maar nog erger ook zonder onze aanvoerder Daan, die geblesseerd is. Hij hoopt er volgende week weer bij te zijn en dat hopen we dan ook maar. Jens was de 1e wedstrijd de aanvoerder omdat hij op de vrijdagtraining zijn ploeg zo goed coachte.

Aan Lucas de taak om Daan zijn plaats over te nemen, maar we zagen al snel dat dat wel goed zou komen. Toch was het Nieuwe Niedorp die fel van start ging en al snel was het 0-1 door een hard schot. BOL bleef toch door voetballen en hun eigen spelletje spelen. De 1-1 liet niet lang op zich wachten en dat was een prachtig schot met links in de kruising door spits Melle. De bal ging mooi rond en de spelers konden elkaar goed vinden. Het was wel een beetje gevaarlijk, want als ze de bal kwijt raakten dan…. kwam NN er meteen uit en zo werd het dus 1-2. Toen kwam het mooiste doelpunt van de dag; Melle zag de snel uitlopende keeper. Hij kon er links niet lang en hij kon er rechts niet langs, dan maar er over heen dacht hij en met een prachtige boogbal werd de stand weer recht getrokken. Erg zuur was het dan weer dat bij een collectief falen de 2-3 kon worden ingetikt, er werd nog wat geprobeerd maar het mocht niet meer baten.

De 2e wedstrijd werd er iets opportunistischer gespeeld. BOL ging meteen in de aanval en zo werd het al snel 1-0 door Thijs op aangeven van Cees die met links de keeper verschalkte. Een minuut later stond het al 2-0 door Cees, die met een beetje hulp van de keeper de bal net over de lijn zag gaan. Nu begon het tegenhouden, want NN wist niet wat hun overkwam. de grote bonkige spits werd maar weer opgesteld, want daar kwam aardig wat dreiging vanaf. Bij een scrimmage voor het doel van Jens, die weer een hele goede partij speelde, kwam de bal natuurlijk weer precies voor de voeten van die ene spits en was het 2-1. Aan het einde van de wedstrijd werd het toch nog gevaarlijk, waar Jens al was uitgespeeld kon Senne met een uiterste inspanning de bal nog voor de lijn wegtrappen. Nog steeds 2-1 maar onder aanvoering van gelegenheidsaanvoerder Lucas in de 2e wedstrijd, werd deze stand vrij eenvoudig uitgespeeld tot het laatste fluitsignaal. Lovende kritieken alom bij de supporters van de tegenstander over het voetballend vermogen van dit BOL E1 en dat kan ik alleen maar beAMEN.

West Frisia doelpuntenfestijn

We mogen weer naar buiten. Na een succes volle binnen competitie gaan we de wei in. De tegenstander is West Frisia. Iedereen was aanwezig. Eerst de felicitaties van het behalen van het winterkampioenschap. De opstelling en dan naar buiten. Tjonge tjonge wat was het koud. Maar snel beginnen scheids!

Na het eerste fluitsignaal trokken we ten aanval. Goede combinaties en verzorgd veldspel. De jongens hadden er zin in. Fanatiek werd er gezocht naar het eerste doelpunt van deze nieuwe competitie. Ties was hierin de eerste die doel trof. Bram nam het tweede doelpunt voor zijn rekening op goed aangeven van Jochem. Ook de drie nul kwam van Bram z’n schoen. De verrassing van de dag kwam van Jochem, wat een schitterend doelpunt, van afstand en met een mooie boog over de keeper heen. KLASSE!! De goaltjesdief was met voorsprong Marijn. Hij zorgde voor de vijf en zes nul. Het was tijd voor de limonade, warme thee had ook een optie geweest. In de rust spreken we af om eenieder te laten scoren.

Davy doet wat we afgesproken hebben 7 en 8 nul. Hierna gaat Davy de D2 helpen. Ook Menno doet mee 9-0. Koen wil ook scoren, helaas als ons doel leeg is scoort de tegenstander. 10-1 en 10-2 is een moment van even niet opletten. Het tiende doelpunt werd door west Frisia zelf gescoord. En daar is Tim voor zijn bijdrage aan het geheel 11-2. Daarna nogmaals Tim 12-, Bram nog voor de 13-2 en ja hoor ook Tjibbe doet een duit in het zakje 14-2. West Frisia komt nogmaals in ons schafschop gebied en scoort, 14-3. Voor de laatste keer fluit Niek Groen (de scheidsrechter). We gingen tevreden naar de kleedkamer. We zouden nog even terugkomen in de kantine waar de versierselen omgehangen werden die behoren bij het kampioenschap.

Nog even iets over de scheidsrechter. Bij aanvang sprak hij de spelers toe en waar hij op zou letten. Niet schoppen en geen onsportief gedrag. Hij liet ze allemaal een hand geven en wenste ze een prettige wedstrijd. Netjes gedaan scheidsrechter!