BOL verliest onverdiend

() • 151 weergaven

BOL moest het vanmiddag opnemen tegen EDO. De Haarlemmers beschikken over een team met merendeels spelers die op een hoger niveau ooit actief waren. EDO is momenteel bezig met een goede reeks terwijl ook BOL de laatste wedstrijden positief afsloot. Een en ander stond borg voor een goede wedstrijd tussen de nummers 3 en gedeeltelijk 4 met één punt verschil op de ranglijst. Dat werd het ook. Een wedstrijd die alle kanten op kon waarbij EDO uiteindelijk de gelukkigste was.

Voor de rust had BOL het beste van het spel en kreeg ook een aantal kansen terwijl het een half uur duurde voordat Steven Boon handelend moest optreden. De thuisclub probeerde af en toe provocerend de vrije trap mee te krijgen, maar daar had scheidsrechter Rademaker al snel genoeg van. Al na 10 minuten werd een EDO-verdediger de gele kaart voorgehouden. Met goed opgezette aanvallen had BOL met name voor de rust de beste kansen, maar doelman Blakborn liet zich niet verschalken. BOL beschikte deze middag over een smalle selectie en had een paar junioren op de bank zitten, waar overigens geen beroep op moest worden gedaan.

De eerste vijf minuten in de 2e helft werden BOL fataal. Tot tweemaal moest aan de noodrem worden getrokken. Was het de eerste keer buiten het strafschopgebied, de tweede keer was het erbinnen met het gevolg dat de bal op de stip ging. Steven Boon had geen enkel verweer tegen de snoeihard ingeschoten strafschop. Nog volop tijd om minimaal langszij te komen, maar het zat deze middag niet mee. Sietse Brandsma zag zijn inzet gekeerd door de doelman en niet veel later kwam de bal in een kluts voor het EDO doel, maar met kunst en vliegwerk wist men een treffer te voorkomen.

BOL vocht voor wat het waard was en een paar mooie aanvallen over de linkerkant hadden meer verdiend. Ook aan de andere kant kwamen kansen waarbij Steven Boon enkele keren de hulp van een verdediger nodig had om de bal uit het doel te houden.
Het mooiste moment van de wedstrijd was wel de fraaie rush die Koen Tros in de laatste minuut vanaf de middencirkel ondernam en vier spelers voor schut zette en daarna de bal op een presenteerblaadje aan Niek Leegwater gaf. Zijn inzet ging echter net voorlangs, wat een zeker verdiend gelijk spel in de weg stond.
BOL kon met opgeheven hoofd van het veld stappen want het had een prima partij gespeeld maar ja, soms zit het mee en soms zit het tegen.

EDO – BOL 1-0 (0-0)
Tom Jacob 1-0

Scheidsrechter de heer J.Rademaker uit Montfoort