Verslag trainingskamp 2016

() • 143 weergaven

Afgelopen januari was het weer zo ver. Na alle verplichtingen van de maand december, zoals het jezelf volproppen met het heerlijke eten bij de schoonfamilie, het jezelf tonnetje rond eten met oliebollen en het uitspreken van honderden nieuwjaarswensen, was daar dan eindelijk de maand januari. Een maand die voor BOL geheel traditiegetrouw begint met een weekend trainingskamp. Zo ook weer dit jaar.

Het afgelopen jaar is er veel gesproken over de locatie van het trainingskamp. Zelfs Spanje is de revue gepasseerd, maar dit bleek om financiële redenen niet voor iedereen haalbaar. Ik als schrijver ben hier mede debet aan. Toch kwam de spelersraad ook dit jaar weer op de proppen met een mooie locatie. Als je de locatie beschrijft, is alleen de naam al sprookjesachtig. Een pittoresk dorpje ergens in de buurt van het wel bekende Maaskantje werd door de mannen van de selectie van BOL aangedaan om hun voetbalkunsten te vertonen. De naam van dit rustieke en door warmte omgeven Noord-Brabantse dorpje luidt: Sint-Michielsgestel. Al goed, ik zal niet langer om de warme brei heen draaien.

Vrijdag 8 januari was het dan eindelijk zo ver. Opgetogen werd de seleção die ochtend wakker. Het weekend waar iedereen zo naar uitkeek was eindelijk daar. Zelfs de frisse wind die er die ochtend waaide kon geen roet in het eten gooien. We hadden er zin in en dat was een mooie voorbode voor een onvergetelijke tijd in het dorpje dat nu ongetwijfeld omgetoverd is tot een heus carnavals kuuroord. 16:00 uur was de gezamenlijke vertrektijd vanaf het BOLwerk. Sommige leden waren echter zo opgetogen, dat zij eerder die kant op raakten. Van een gezamenlijke reis was dus eigenlijk geen sprake. De eerste groep, onder leiding van Chris Rijnders, arriveerde rond half 5 op locatie. De verbazing bij die groep was groot toen zij zagen waar zij het komende weekend zouden verblijven. Een sprookjesachtige entree, vormgegeven door een schitterende oprijlaan met overhangende bomen, versierd met lichtjes die normaal alleen rond kerst te bewonderen zijn, zorgden voor een kreet van verbazing in de bolide van Chris. Dit was echter nog niet alles, de receptie waar zij zich moesten melden had meer weg van een kasteel dan van een hotel. Bijna beschamend was het dat wij daar in trainingspak gehuld naar binnen moesten, een driedelig pak had hier eerder op zijn plek geweest. Onderhand was ook de rest van het gezelschap gearriveerd en die waren al net zo verbaasd als de als eerste gearriveerde groep. Voorafgaand aan het trainingskamp is iedereen in de selectie verdeeld in tweetallen om een kamer mee te delen. Na de bekendmaking van deze kamerkoppels, ging een ieder opzoek naar zijn verblijf. Nadat ook dat allemaal in orde bleek te zijn, kwam er een eerste tegenvaller voor de selectie. Een select groepje ging namelijk op oorlogspad uit voor een welverdiend biertje, echter aangekomen in de bar van het hotel gingen zij bij het horen van de prijs direct rechtsomkeert. De prijs van een fluitje gerstenat was namelijk maar liefst € 3,50. En zo werd een eerste klap geïncasseerd. Zoals vaker gebleken tijdens wedstrijden beschikt BOL echter over een uitstekende veerkracht en zo ook werd er op deze domper weer adequaat ingespeeld en werd er met een handjevol sporttassen bier gehaald in de plaatselijke super. Zo kon het weekend dan toch eindelijk gaan beginnen…

Geheel volgens schema werd er op de vrijdagavond een voetbalquiz georganiseerd door twee selectie leden. Ditmaal was het de beurt aan Jack Schoon en Thijs de Boer. Zij sleten vele nachtelijke uurtjes om hun teamgenoten zo goed als mogelijk in de zeik te nemen en op het verkeerde been te zetten. De quiz zorgde hierdoor ook dit jaar weer voor hilarische momenten en dat begon al bij de verdeling van de teams. Teamnamen als KRO kindertijd, de technische staf, de rapido’s, slot op de deur en team obesitas (sorry nog daarvoor Niek Leegwater) zorgden al voor hachelijke momenten in de groep. Een voorbode voor een mooie quiz! Over de inhoud van de quiz zal ik niet verder uitweiden, onder het mom van ‘’je had er bij moeten zijn’’. Het zelf ingekochte bier vloeide gelukkig rijkelijk en de gezelligheid ging dan ook nog door tot in de laatste uurtjes. De vrijdagavond was een goed voorbeeld van de goede sfeer die er heerst binnen de groep. Op een vijftal na, zij lieten de warmte van de selectie in de steek en zochten hun heil in een nabij gelegen stad. Namelijk Den Bosch (ook wel ‘Den Bollo’). De nachtelijke escapade van deze mannen werd door de groep afgekeurd en kreeg hierdoor ook nog een staartje. Op deze misser na, was alles raak die avond. Van klaverjassen tot FIFA en van Poker tot Bussen. Iedereen vermaakte zich opperbest.

Die gezellige vrijdagavond liet echter duidelijk zijn sporen na. De zaterdagochtend begon namelijk vroeg. Iedereen was op tijd voor het ontbijt van half 9, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Toch begon de zaterdagochtend, buiten alle brakheid van de avond ervoor, met een mooi nieuwtje. Die 9e januari was er namelijk een jarige in ons midden. Waar hij die nacht ervoor nog probeerde te vluchten voor zijn nieuwe leeftijd in Den Bosch, kon hij die ochtend niet anders dan het onder ogen zien. Ook voor hem staat vanaf nu de grote 3-0 op het scorebord en dan heb ik het natuurlijk over niemand anders dan Niek Leegwater. Vrijdags nog een jonge god op zoek naar avontuur los van de groep, was hij die zaterdagochtend een oude man die met alle moeite zijn ontbijt weg kreeg. Niek, van harte en nog vele jaren. Na alle commotie rond de verjaardag van onze aanvoerder was het tijd voor de allereerste training van het trainingskamp. Om 10 uur stond iedereen omgekleed en volledig topfit op het schitterende kunstgrasveld van de plaatselijke RKVV Sint-Michielsgestel. De eerste training was op fraaie wijze vormgegeven door trainers Jorgen Heurter en Arjan Maas. De gehele training was een wedstrijd tussen Jong en Oud, verdeeld over verschillende onderdelen. Een training op het scherpst van de snede en fanatieker dan ooit.

Wie de winnaar werd van deze training en wie er het eerst K.O. ging na een lange vrijdagnacht leest u in deel 2 van dit verslag. Wordt vervolgd!